Blogi

Blogi > Kevätterveiset kotitoimistolta!

7.4.2020

Kevätterveiset kotitoimistolta!

Ollaan taas käännetty kalenterit virallisesti kevääseen ja aurinkoiset päivät antavat viitteitä pikaisesti alkavasta kasvukaudesta.

Vaikka moni aiempi vuosi onkin ollut eri tavoilla toinen toistaan kinkkisempi, niin tänä keväänä ollaan täysin uudenlaisten haasteiden edessä niin maatalouden tuotannon kun kaupankin saralla. Viljatiloilla nyt eteen tuleva kausityövoiman puute ei onneksi ole yhtä hirveä uhkakuva kuin esimerkiksi marjatiloilla, mutta kiireinen kesä on jokatapauksessa kaikilla meillä maatalouden toimijoilla edessä ja tuleva kasvukausikin takuulla heittää eteemme jälleen uusia ratkottavia ongelmia.

Jotta kevättyöt saadaan ajallaan tehtyä, on tietenkin ensiarvoisen tärkeää, että pysytään terveinä. Jokainen voi omilla toimillaan vaikuttaa viruksen leviämiseen todella paljon ja myös me kaupalla ja teemme kaikkemme jotta kaikki olisivat turvassa Coronalta meillä asioidessaan. Kaupalla tämä näkyy mm. henkilökunnan suojakäsineinä, kassan suojaplekseinä, tehostettuna desinfiointina ja myös etätöinä mahdollisuuksien mukaan. Myymälämme kuitenkin palvelee normaalien aukioloaikojen puitteissa ihan kuin ennenkin, mutta haluaisin muistuttaa myös mahdollisuudesta asioida kanssamme puhelimitse ja sähköpostin välityksellä, tai vaikka videopuheluin, sillä osa myyjistä tekee töitä myös kotoaan käsin.

Meillä on koko kasvukauden hyvä valikoima tarvikkeita, kasvinsuojeluaineita ja lannoitteita joko heti varastossa tai pikaisesti toimitettavissa. Kasvinsuojeluaineiden riittävyydestä on ollut paljon keskustelua, mutta paniikkiin ei ole syytä, sillä perusaineita viljoille ja muille yleisimmille viljelykasveille löytyy kyllä varmasti. Me ja yhteistyökumppanimme toimitamme tarvikkeet suoraan tilalle nopeasti ja edukkaasti, jolloin työt eivät keskeydy, eikä tilalta ole pakko poistua lainkaan.

Jos oman sadon siemenet eivät sittenkään itäneet kunnolla tai kylvösuunnitelmiin tuli yllättäviä muutoksia niin ei hätää! Meiltä löytyy vielä hyvin kylvösiementä nopeisiin toimituksiin. Saatavilla mm. Iceman- ja Leidi -uutuuskevätvehnät, mallasohra RGT Planet ja myös muita lajikkeita. Näistä lisätietoja SSO Maatalouden myyjiltä.

Myös kasvinsuojeluneuvonta suunnitelmien tekoineen, yms. toimii tänäkin vuonna huhtikuun lopusta alkaen kuten aiempinakin vuosina. Parhaiten tavoitat minut neuvonta-asioissa puhelimitse tai sähköpostilla. Neuvonnasta voit kysyä kaikkia kasvinsuojeluun ja lannoitukseen liittyviä kysymyksiä joita mieleesi nousee tai milteinpä mitä vain muutakin viljelyyn liittyvää. Odottelen puheluitanne ja yhteydenottojanne tänä kasvukautena joka päivä klo 8-20, joten otathan rohkeasti yhteyttä, niin mietitään parhaat ratkaisut yhdessä!

Kasvinsuojeluneuvonta 27.4. – 30.6.2020 joka päivä klo 8-20, puh. 044 - 7705 274, outi.aaltonen@sok.fi 

kevätpelto

Teemat: Blogi, Maatalous

Outi Aaltonen

Kirjoittaja:

Outi Aaltonen

maatalousmyyjä Salo

Näytä kaikki kirjoitukset