Blogi

Blogi > Maatalouskauppa tähyää tulevaisuuteen

17.10.2018

Maatalouskauppa tähyää tulevaisuuteen

 

Kun Esko Jääskeläisestä tuli fuusion seurauksena syntyneen Suur-Seudun Osuuskaupan toimitusjohtaja tammikuussa 2004, elettiin vielä noususuhdanteen valoisissa tunnelmissa. Hyvin pian tilanne kuitenkin muuttui, kun Nokian matkapuhelinliiketoiminta joutui vaikeuksiin ja talousalue päätyi muutoinkin rajun rakennemuutoksen kouriin.
Tuleen ei kuitenkaan ole jääty makaamaan.
”Salon seutu on ollut rakennemuutoksen edelläkävijä Suomessa, mitä tulee esimerkiksi kuntaliitoksiin. Niillä on haettu uutta voimaa sekä kriisinsietokykyä. Vähitellen tulokset alkavat näkyä, ja Nokian raunioillekin on syntymässä aivan uudenlaista toimeliaisuutta”, Jääskeläinen toteaa.

Huolimatta toimialueen haasteista SSO on menestynyt koko ajan taloudellisesti hyvin ja investoinut liiketoimintansa kehittämiseen voimakkaasti. Se on myös säilyttänyt monipuolisen toimialarakenteensa; SSO:n palvelukirjo on osuuskaupoista laajin.

”100-vuotias maatalouskauppa on meillä edelleen suuressa arvossa. Harjoitamme sitä nyt itsenäisesti viimeisenä osuuskauppana Suomessa. Uskomme, että kysyntää aidosti kotimaiselle vaihtoehdolle on edelleen. Sellaisen haluamme yhteistyökumppaneidemme kanssa tarjota nyt, kun kaikki kilpailijamme on myyty ulkomaille”, Jääskeläinen pohtii.

 

Suomalaiset pitää saada maailmalle

Millaisena Jääskeläinen näkee suomalaisen maatalouden tulevaisuuden?

”Uskon, että uusien teknologioiden kehittämisellä ja innovaatioiden hyödyntämisellä on jatkossa entistä suurempi merkitys.”

”Suomalaisilla elintarvikkeilla on valtava vientipotentiaali, jonka hyödyntämisessä olemme vielä lapsen kengissä. Meidän kannattaa tuottaa maailmalle uniikkia tavaraa, joka brändätään kunnolla ja josta otetaan kunnon hinta, eihän näillä leveysasteilla yhtään maataloustuotetta pystytä kovin edullisesti tuottamaan.

Jääskeläinen toivoo, että koko suomalainen elintarvikeketju pystyisi entistä tehokkaammin viestimään siitä, että Suomessa on maailman puhtain ja turvallisin ruoka, jossa on maku kohdallaan ja jonka tuotanto kestää kaiken eettisen läpivalaisun.

”Lähiruoan suosion lisääntyminen on osuuskaupalle erittäin mieluisa asia. Olemme mukana tiiviisti niin ravintoketjun alkupäässä palvelemalla tuottaja-asiakkaitamme kuin sen loppupäässä myymässä tuotteita kaupoista ja ravintoloista kuluttajille.”

IMG_3547Kuvassa vas. SSO Rauta-Maatalous Oy:n toimitusjohtaja Vesa Tyykilä, Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen ja SSO:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Koivisto, jonka pelloilta kuva myös on otettu. 

 

maatalouskauupa 100v_logo_cmyk

Kirjoitus on esimakua syksyllä ilmestyvästä SSO:n maatalouskauppa 100 vuotta -juhlajulkaisusta.

Teemat: Blogi, Maatalous

Kimmo Salo ja Pälvi Salo

Kirjoittaja:

Kimmo Salo ja Pälvi Salo


Näytä kaikki kirjoitukset