Blogi

Blogi > Yhteistyötä suomalaisen vaihtoehdon puolesta

6.11.2018

Yhteistyötä suomalaisen vaihtoehdon puolesta

”Haluamme lähettää maanviljelijäasiakkaillemme positiivisen viestin: Olemme jatkossakin täyden palvelun maatalouskauppias, jolla on myynnissä huippumerkkejä. Hyviä esimerkkejä uusista yhteistyökumppaneistamme ovat Viljelijän Avena Berner sekä Agritek Oy”, SSO Rauta–Maatalous Oy:n toimitusjohtaja Vesa Tyykilä kertoo.

135-vuotias suomalainen perheyritys Berner Oy operoi usealla toimialla, joista yksi on maatalous. Viljelijän Avena Berner palvelee maatalousasiakkaita sekä maatalouden tuotantotarvike- että viljakaupassa.

Toimitusjohtaja Antti Korpiniemi kertoo, että SSO Maatalouden kanssa yritys tekee erittäin hyvää yhteistyötä kumppanuusperiaatteella.

”Yhteistyömme rungon muodostavat maatalouden tuotantotarvikkeet, kuten kasvinsuojeluaineet, lannoitteet ja ammattipuutarhaviljelyn tarvikkeet. Teemme myös laajasti yhteistyötä SSO:n päivittäistavarakaupan kanssa. Useat Bernerin brändit, kuten XZ, LV, Nokian Jalkineet, Rajamäen ja GreenCare, ovat varmasti monille tuttuja.”

Maatalouskaupassa yhteistyö on pääasiassa hankintayhteistyötä, jonka tavoitteena on taata maanviljelijäasiakkaille kilpailukykyiset tuotteet ja asiantunteva palvelu.

Korpiniemen mielestä suomalaisen maatalouden kannalta on tärkeää, että kotimaisia toimijoita on mukana koko elintarvikeketjussa, niin tuotannossa, maatalouskaupassa kuin teollisuudessa.

”Maatalouskaupassa on tapahtunut suuria muutoksia, joissa perinteiset maatalouskauppamme ovat ajautuneet tanskalaisten ja ruotsalaisten viljelijäosuuskuntien haltuun. Muutos aiheuttaa hieman omituisen asetelman suomalaisille viljelijöille. Kun he asioivat ulkomaisessa omistuksessa olevissa maatalouskaupoissa, he tulevat samalla tukeneeksi muissa pohjoismaissa toimivia viljelijöitä ja heikentävät näin omaa suhteellista kilpailuasemaansa”, Korpiniemi tuumii.

Viljelijan_Avena_Berner_vaakalogo_vihrea

Agritek tuo vääntövoimaa konekauppaan

Agritek Oy on yksi Suomen suurimmista maatalouskonealan yrityksistä ja osa 85-vuotiasta suomalaista perheyritystä SGN Groupia. Agritekin merkittävimmät edustukset ovat maailman suurimman traktorivalmistajan CNH Industrialin New Holland - ja Case IH -traktorit. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös muun muassa New Holland - sekä Case IH -puimurit ja -paalaimet.

case

Maailman myydyimmän traktorimerkin suosion takana on paitsi pitkä historia myös erinomaiseksi koettu tuote. New Holland -traktorit ovat kilpailukykyisiä sekä teknisiltä ominaisuuksiltaan, varustelutasoltaan että hinnaltaan, ja suuri yritys panostaa tuotekehitykseen vahvasti.

Markkinointijohtaja Antti Anttila kertoo, että kesällä 2016 käynnistynyt yhteistyö Agritekin ja SSO:n välillä on molemmille yrityksille merkittävä päänavaus.

”SSO Maataloudesta olemme saaneet jälleenmyyjäksemme todella vahvan alueellisen toimijan. Nähdäksemme kumppanuutemme vahvistaa myös SSO:n asemaa maatalouskauppiaana oman alueensa erittäin tiukassa kilpailutilanteessa.”

”Maatalouskauppa on aina ollut osuuskaupalle tärkeä ja menestyksekäs liiketoiminta-alue, ja maanviljelijäasiakkaat ovat hyötyneet siitä, että osuuskauppa on halki historiansa harjoittanut maatalouskauppaa itsenäisesti. Asiakkaiden toiveet ovat lähtökohtana nytkin, kun yhdessä mietimme uusia, tehokkaita ja asiakkaille hyödyllisiä toimintatapoja”, Anttila toteaa.

maatalouskauupa 100v_logo_cmyk

 

Teemat: Blogi, Maatalous

Kimmo Salo ja Pälvi Salo

Kirjoittaja:

Kimmo Salo ja Pälvi Salo


Näytä kaikki kirjoitukset