Tuotantoeläimet

Kaikkea tuotantoeläimille

Valikoimistamme löytyy pieneen sekä isompaan tarpeeseen koti- ja tuotantoeläimille tutut ja turvalliset tuotteet, rehut sekä muita hyödyllisiä tarvikkeita ja hoitotuotteita. Kaikenkattavasti lehmille, sioille, lampaille, vuohille ja kanoille.

Tervetuloa tutustumaan!

Kotikanala vaikka leikkimökkiin

Kotikanalat ovat nyt suosittuja. Maaseudulta löytyy paljon kotikanalaksi soveltuvia rakennuksia ja kaupungissa vaikka takapihan leikkimökin voi muuttaa kanalaksi. Ihan uusista, harrastelijoille suunnatuista kotikanaloista on myös tarjolla laaja valikoima.

Kanat ovat laumaeläimiä ja niitä olisi hyvä olla vähintään kolme. Kana munii ilman kukkoa, mutta kanala tarvitsee kukon, mikäli halutaan tipuja. Kukon läsnäolo lisää myös kanojen viihtyisyyttä ja turvaa.

Vaikka kanat viihtyvät vapaana pihalla, verkotettu ja katettu aitaus kannattaa rakentaa suojaksi. Kanat nukkuvat yönsä mieluiten orrella ja orrella on tärkeä rooli myös parven hierarkian muodostamisessa. Talvella kanat tarvitsevat lämmitetyn tilan. Evira on laatinut kattavan muistilistan kesäkanojen hankintaa harkitseville.

Helppoa ja edullista ylläpitoa

Kanojen ylläpito on edullista. Ne tarvitsevat perusrehun lisäksi vettä, kalkkia ja soraa. Helpoin tapa on ruokkia niitä täysrehulla. Yksi rehusäkki riittää muutamalle kanalle useamman kuukauden. Suurin osa kotiruuantähteistä kelpaa toki ravinnon lisukkeeksi ja ajanvietteeksi. Vesi kannattaa tarjoilla juoma-automaatista.

tuotantoeläimet.jpg

Kaipaatko lisätietoja tuotteistamme tai palveluistamme?

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi. Ota rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä