Viljapassi

Tietoa tuottajalta aina loppukäyttäjälle saakka

Viljapassi on viljalähete/kuormakirja, joka on laadittu vilja-alan yhteistyöryhmässä yhteistyössä viljakaupan, teollisuuden ja muiden viljasektorin toimijoiden kanssa.

Viljapassia käytetään tietojen siirrossa, kun viljaerä myydään ja se toimitetaan tilalta vastaanottajan varastoon. Sitä voidaan käyttää myös öljy- ja palkokasvien toimituksissa, vaikka se ei lomakkeen nimestä käykään ilmi.

Viljaerän tiedot samalla lomakkeella

Viljapassi sisältää tietoja toimitettavasta vilja-, öljykasvi- tai valkuaiskasvierästä ja sen tuotannosta, varastoinnista ja kuljetuksesta. Samoja tietoja on kysytty myös nykyisin käytössä olevilla viljalähetteillä.

Käytännössä lähes aina viljelijä saa Viljapassin esitäytettynä viljan ostajataholta, mikäli yritys on ottanut Viljapassin käyttöön. Viljelijä täydentää tiedot tuotantoon liittyen ja kuljettaja kuljetukseen liittyvät tiedot sekä tiedot edellisistä lasteista. Kuorman vastaanottaja kuittaa kuorman vastaanotetuksi, kun kuorma toimitetaan perille.

Viljapassi parantaa viljaketjun jäljitettävyyttä

Viljapassi parantaa kotimaisen viljaketjun jäljitettävyyttä ketjun eri osissa ja yhtenäinen viljalähete tuo osaltaan lisäarvoa ketjun kaikille toimijoille.

Voit ladata Viljapassin koneellesi alta. 

Lataa viljapassi

 

Löydät lisätietoa Viljapassista VYR:n (Vilja-alan yhteistyöryhmä) sivuilta.

Tutustu >

Kaipaatko lisätietoja tuotteistamme tai palveluistamme?

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi. Ota rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä